> Leerwerkbanen

Leerwerkbanen

Ambachten

 • Bloemen- en plantenmedewerker

  Heb jij altijd met bloemen en planten willen werken? Leer in deze gratis 14-weekse opleiding de basisvaardigheden van het maken van een boeket, de namen van de verschillende bloemen, hoe je klanten in een bloemenwinkel helpt en een boeket mooi inpakt. Wat je vooropleiding of achtergrond ook is: je motivatie is belangrijk en je moet fysiek in orde zijn. We starten in september. Locatie: Floral Academy in Ede. Na de opleiding zoeken we samen met jou een passende baan. Denk aan een tuincentrum, een bloemenveiling of in een bloemenwinkel waar je ondersteuning biedt. Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie of wil jij je direct aanmelden? Stuur een mail of vul het contactformulier in.

 • Optiekmedewerker
  Werken in de optiek saai? No way! Van hoogbejaarde tot bekende rapper, en van oogmeting tot stylingadvies: geen één klant en geen één dag is hetzelfde.

  Is jouw interesse gewekt en ben je bereid om drie maanden een leerwerktraject te volgen? Lees dan snel verder. In drie maanden leer je assisteren bij refractie (oogmetingen) en het voeren van assortimentsbeheer, zodat je al gelijk kan werken in een optiek-winkel. Voor het behalen van dit mbo-certificaat ga je een dag in de week naar school en leer je in de praktijk bij een opticien (twee dagen in de week). Je kunt de lessen voor het mbo-certificaat volgen op verschillende plaatsen, ook bij Dutch HealthTec Academy(Utrecht). Na het behalen van het mbo certificaat ontvang je een arbeidsovereenkomst voor minimaal 6 maanden en kan je eventueel doorstuderen voor Opticien. Je krijgt dan vrijstelling voor de vakken die je al in het mbo-certificaat hebt behaald. Het leerwerktraject is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden, die een carrière switch willen maken. Het gaat daarbij om mensen die affiniteit of ervaring hebben met zorg, gastvrijheid, techniek en het adviseren van klanten. De optiekbranche vraagt om communicatief vaardig en dienstverlenend personeel dat goed met klanten om kan gaan. Heb je nu een uitkering en wil je graag deze kans krijgen? Meld je hiervoor aan. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Groenmedewerker
  Ook wanneer je nog geen professionele ervaring hebt in de groen- of hoveniersbranche kun je aan de slag als groenmedewerker. Via een werkgever bieden wij je de mogelijkheid om in te stromen en al werkend het vak te leren. Werk jij graag in de buitenlucht waar je echt met je handen aan de slag kan? Dan is dit echt iets voor jou. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Aankomend hovenier niveau 2
  Wil jij leren hoe je straks als hovenier een tuin onderhoudt of aanlegt? In de theorie doe je materialenkennis op, denk aan bodemkunde en bemestingsleer. In de praktijk leer je alles over aanleg- en onderhoudswerkzaamheden, Arbo-wetgeving en veilig werken op de werkplek. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen. Studieduur: 20 bijeenkomst van 8 uur, totaal 160 uur. Theorie: iedere week 2 dagen van 8:00 tot 16.30 uur per dag. Praktijk: iedere week 3 dagen (tijdens zijn afhankelijk van het leerbedrijf). Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • European treeworker

  Werk jij graag buiten en bevind jij je graag tussen de bomen, dan is de ‘European Treeworker’ wellicht iets voor jou. De opleiding European Treeworker is een samenwerking tussen het UWV, Groen Uitzendburo en Praktijkcentrum Bomen. Je leert hier o.a. klimmen, omgaan met de motorkettingzaag, boomcontroles uitvoeren, welke verschillende bomen er zijn en uiteraard nog veel meer op het gebied van boomverzorging. Boomverzorging word steeds populairder en behoort tot een van de kansrijke beroepen. Veel van deze trainingen worden al afgesloten met een branche erkend certificaat, zodat je meteen inzetbaar bent voor een werkgever! Uiteraard is het wel belangrijk om ook zo snel mogelijk aan de slag te kunnen bij een hovenier, gemeente, of boomverzorger om zo de nodige ‘vlieguren’ te maken en je het geleerde goed eigen te maken. Onderwerpen tijdens deze opleiding: Motorkettingzaagtrainingen, Klimtrainingen, Hoogwerker, Wet Natuurbescherming Snoeien, Bodemkunde, Sortiment, Etc. Trainingen vinden plaats bij: Praktijk Centrum Bomen in Apeldoorn. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Assistent Schilder
  Als schilderwerk goed en secuur uitgevoerd moet worden, zijn echte vakmensen onmisbaar. Schilder zijn is een dankbaar beroep. Het resultaat van het werk is voor de schilder, maar ook voor de opdrachtgever, snel zichtbaar. Opleiding, ervaring, specialisme, netjes werken, het zijn kenmerken waarmee een schilder zich kan onderscheiden. Wil jij een korte opleiding tot schilder assistent volgen? In 4 weken leer je de eerste beginselen in de praktijk. Deze periode bevat 7 dagen praktische opleiding en is incl. 3 weken meelopen in de praktijk (stageperiode). In deze scholingsperiode wordt scholing geboden, aangevuld met oriëntatie in de vorm van bedrijfs- en particulierbezoeken. Daarna krijg je de mogelijkheid om te starten met een BBL opleiding naar een van de functieprofielen in het schildersvak. Een opleiding gecombineerd met een gedetacheerde baan. Weet je niet direct of dit traject iets voor jou is? Dan kun je ook starten met een oriëntatieperiode van uiterlijk 2 weken. Ga jij voor zichtbaar resultaat? Dan is dit echt iets voor jou. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Zorg

 • Verzorgende IG
  Vind jij het mooi om voor iemand iets te kunnen betekenen? De opleiding is op maat. Je gaat je 1x per week naar school in Ede. Je werkt in Veenendaal bij een zorgorganisatie tussen 07.00 en 23.00 uur.
  Nieuwsgierig? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Verzorgende IG
  ​In Regio Foodvalley kun je op dit moment in aanmerking komen voor het traject verzorgende IG niveau 3. Met dit papier werk je in de verpleging, verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Het is een afwisselende baan waar veel vraag naar is. Heb jij minimaal een MBO 2 diploma en ben je 16 tot 24 uur per week beschikbaar? Dit traject duurt 2 jaar. De eerste 12 weken volg je 2 dagen les en werk je 3 dagen (met salaris), daarna ga je 1 dag in de week naar school en werk je 3 dagen. Na het succesvol afronden van dit traject heb je gegarandeerd een baan. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   

ICT

 • Microsoft Office Specialist
  Wil je aan jouw IT skills werken? In 3 maanden wordt je opgeleid tot gecertificeerde software ontwikkelaar tijdens de opleiding Microsoft Office . Zo heeft de Office365 voor jou geen geheimen meer. Na succesvolle afronding krijg je een erkend certificaat (MCSD 70-483). Je wordt in contact gebracht door de opleider met de Microsoft-partners in heel Nederland. Zo heb je maximaal kans op een duurzame baan in de IT. Lees hier meer informatie.
   
 • Programmeur
  Wil jij in de praktijk werkervaring opdoen met de nieuwste technieken in de ICT-sector? In dit traject leer je software programmeren met impact, dus software die bijdraagt aan een betere samenleving. In een projectgroep van 10 kandidaten werk je aan een nieuw software-initiatief met en duurzame impact op mens, maatschappij en/of milieu. Belangrijk is het dat je affiniteit hebt met ICT en gemotiveerd bent om zelfstandig te leren programmeren. Je kan in een groep samenwerken zowel online als offline. Richtlijn is HBO werk- en denkniveau. Je leert door zelfstudie gecombineerd met technische sessies. Deze sessies worden in de laatste 3 maanden gepresenteerd door werkgevers. Iedere maand start er een nieuwe groep. Duur traject: 6 maanden gedurende kantoortijden. Kosten: Het project kan met behoud van een eventuele uitkering worden doorlopen. Voor de deelname aan dit project vragen wij een bijdrage van € 2.499,- excl. BTW. Voor kandidaten met een WW-uitkering dient hiervoor een akkoord op je scholingsbudget te zijn van je contactpersoon bij het UWV. Door jouw opgedane skills en uitbreiding van jouw netwerk is een kans op een baan in de ICT aanzienlijk na dit traject. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Netwerk engineer 
  Als Netwerk Engineer ontwikkel, configureer en onderhoud je netwerken die zijn opgesteld om de automatisering van werk te ondersteunen. Zo ontwikkelt de Netwerk Engineer alle componenten in het netwerk op zo'n manier dat ze makkelijk in gebruik te nemen zijn en goed met elkaar samenwerken. Denk bij componenten aan printers maar ook aan e-maildiensten en de server. Meerdere bedrijven zijn op zoek naar netwerk engineers. Zij bieden jou een baan aan. Dit zijn verschillende bedrijven, van de zorg tot aan diverse grote detacheerders. Deze bedrijven zijn op diverse plaatsen in Nederland gevestigd. 
  >> Stuur een mail of vul het contactformulier in.
   

Onderwijs

 • ​Overstappen naar het onderwijs? Volg een webevent.
  Overweeg jij een carrière in het onderwijs en ben je benieuwd hoe deze overstap eruit zou zien? Meld je dan aan voor een van de webevents van het Onderwijsloket. Twee ervaringsdeskundigen delen hun verhaal: waarom ze zijn overgestapt naar het onderwijs, hoe hun oriëntatieproces eruitzag en waar ze nu terecht zijn gekomen. Een van de adviseurs van het Onderwijsloket stelt vragen, maar ook jij kunt je vragen stellen via een live chat! Kijk verder bij het Onderwijsloket en meld je aan

 • Kijk hier wanneer de webevents zijn.
   

Techniek

 • Monteur Koude- en Klimaat- en Warmtepomptechniek
  Als servicemonteur of monteur koudetechniek zorg je ervoor dat koelinstallaties en klimaatsystemen geïnstalleerd worden en blijven werken. Koudetechniek heeft betrekking op het goed houden van voedsel en het creëren van een aangenaam (koel) klimaat in een gebouw of een auto. Denk bijvoorbeeld aan airco’s in scholen, ziekenhuizen, kantoren en auto’s, koel- en vrieskasten in de supermarkt en aan koudesystemen in bijvoorbeeld cafés en restaurants. Zonder koudetechniek bederft veel voedsel. Maar ook het transport van organen voor transplantatie is dan niet meer verantwoord. Als je als monteur koudetechniek gespecialiseerd bent in het opsporen en oplossingen van storingen heet je een systeemontwerper koude- en klimaatsystemen. Vaak bedenk je dan ook betere systemen. Als koelmonteur heb je over het algemeen een zeer gevarieerde baan en kom je op veel verschillende plekken. 
  Interesse? Schrijf je dan vandaag nog in voor het sneltraject ‘Beginnend monteur koudetechniek in 20 dagen’. In een maand tijd behaal je je F-Gassen certificaat categorie 1 en weet je alles over de gevaren en risico’s van elektra en meten volgens de richtlijn NEN3140 VOP. Na een maand kun je al aan het werk als beginnend monteur in de koude-klimaat- en warmtepomptechniek. Je start 5 weken bij STICHTING GO° (Aeres Tech) in Ede met een opleiding, dit sluit je af met een examen F-gassen. Daarna leer je het vak in de praktijk en loop je 8 weken stage bij een werkgever. Daarna krijg je sowieso een baan.

  Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Techniek snuffelstage
  Een aantal keren per jaar organiseren wij een snuffelstage Techniek. Ben jij benieuwd of techniek bij jou past? Maak in de praktijk kennis met houtbewerken, lassen, elektrotechniek, metselen en profielen stellen. Belangrijk voor de veiligheid is het dat je de nederlandse taal redelijk beheerst. Klik hier als je graag kennis wilt maken.
   
 • Kom kijken of de opleiding van CNC Operator iets voor jou is.
  Wil jij in 18 weken opgeleid willen worden tot CNC Operator? Een veelzijdige functie. Je programmeeert hightech machines en je maakt producten van aluminium, roestvrij staal en staal. Bouw jij straks mee aan de nieuwe auto van Max Verstappen? Wordt jouw werk onderdeel van de volgende generatie marineschepen?
  Binnenkort start de opleider in Scherpenzeel met een nieuwe klas kandidaten voor het leerwerktraject tot CNC Operator. Je leert in 18 weken tijd (inclusief een 8-weekse stage) alle facetten van het werk zoals tot op de micrometer nauwkeurig frezen, draaien en computergestuurd boren met hightech machines. Kom kennismaken in Scherpenzeel en maak kennis met dit vak. Bekijk hier het filmpje.

  Meld je aan voor de kennismaking in Scherpenzeel. Na aanmelding ontvang je de uitnodiging met tijdstip en meer info. Stuur een mail of vul het contactformulier in.

 • BBL opleiding tot Allround verspaner niveau 1 t/m 4
  De allround verspaner heeft een uitvoerende, organisatorische en een vaktechnisch controlerende rol. Als Verspaner heef je vorm aan materialen. Ben je een allround verspaner, dan weet je ook alles op het gebied van machinaal verspanen. Je leert hoe om te gaan met de hiervoor bestemde machines. Voor het beroep van verspaner werk je zelfstandig en nauwkeurig. De inhoud van de opleidingen bestaat uit vakgerichte modules met daarin theorie en praktijk. De modulaire opbouw geeft flexibiliteit in de tijd aangepast aan de vaardigheden en competenties van de kandidaat. Elke module wordt met een schriftelijk deelexamen afgesloten, aan het einde van de opleiding volgt er nog een afsluitende proeve van bekwaamheid. 
  De opleiding Allround verspaner (niveau 3) wordt gepland in twee studiejaren, ervaring leert dat de opleiding een gemiddelde doorlooptijd van 1 jaar heeft. De exacte data van de lessen worden gepland in overleg met het leer-werkbedrijf en worden tijdig bekendgemaakt. De toelatingseisen zijn dat je tenminste 18 jaar bent en gemotiveerd. Je beheerst de Nederlandse taal goed en je bent bereid om te leren in de avonduren en in het weekend. Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Monteur, logistiek medewerker of adviseur revalidatiehulpmiddelen
  Wil jij het verschil maken voor mensen die hulp kunnen gebruiken? Dan kan jij aan de slag met revalidatiehulpmiddelen. Als monteur, logistiek medewerker of adviseur. Tijdens het traject krijg je het vak in de vingers. De vakkennis doe je op tijdens de theorielessen en praktijkervaring door het te doen. Je wordt goed begeleid. Na het leerwerktraject van 5 maanden krijg je een contract van minimaal 7 maanden bij een van de aangesloten werkgevers in de regio. Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Wil jij kennismaken met werken in de techniek? Of wil je een opleiding volgen richting Elektrotechniek, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde of Onderhoudsmonteur? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Vervoer

 • Rij-instructeur
  Wil jij aan de slag als rij-instructeur? 17 maart 2021 start een opleiding. Ben jij minimaal MBO2 geschoold, heb je goede kennis van de Nederlandse taal en kunnen we een VOG voor je aanvragen? Mogelijk kom jij in aanmerking voor deze opleiding van ongeveer 6 maanden. Belangrijk is het dat je voor minimaal 20 uur per week beschikbaar zijn. Rond jij na 6 maanden deze opleiding af met een diploma? Dan krijg jij gegarandeerd een baan. Een baan als rij-instructeur met een salaris tussen de 2000 - 2600 bruto per maand. Kom jij in aanmerking? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Logistiek

Wil jij aan de slag in de logistiek met een BBL-traject?
Of wil je een opleiding volgen richting Logistiek Teamleider of Supervisor Logistiek? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Leren en werken in Nederland

Woon jij nog niet zo lang in Nederland en wil jij graag werken?
Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 

Kijk voor meer leerwerkbanen -> werk.nl.