> Leerwerkbanen

Leerwerkbanen

Ambachten

 • Parketteur
  Een van onze leermeesters heeft een opleidingsplek voor een parketteur in zijn parketbedrijf in Veenendaal. Werk jij graag met je handen en heb je aantoonbare ervaring met het werken met hout? Ben je werkloos en 40 jaar of ouder? Het leerling-gezel-meester systeem is de manier om een ambacht te leren. Gedurende 1,5 jaar maak je al werkende de vlieguren die nodig zijn om het vak in de vingers te krijgen. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Hovenier
  Wil jij aan de slag als hovenier? In 7 maanden kan je opgeleid worden op mbo 4 niveau. Met je diploma op zak kan je direct vakbekwaam aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Toelatingseisen: niveau 4 of hoger. Bedoelt voor carriereswitchers en statushouders. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder. 
   
 • Groenmedewerker
  Ook wanneer je nog geen professionele ervaring hebt in de groen- of hoveniersbranche kun je aan de slag als groenmedewerker. Via een werkgever bieden wij je de mogelijkheid om in te stromen en al werkend het vak te leren. Werk jij graag in de buitenlucht waar je echt met je handen aan de slag kan? Dan is dit echt iets voor jou. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder. 

Bouw

 • Timmeren Ruwbouw
  Wil jij leren timmeren in de praktijk om straks als timmerman of timmervrouw in de bouw aan de slag te gaan? In dit traject word je gekoppeld aan een leerwerkbedrijf en volg je je eigen route. Er zijn verschillende leermiddelen en modules beschikbaar die afgestemd worden op jouw leerbehoefte. Wanneer je voorkennis hebt ziet het traject er voor jou anders uit dan wanneer je geen voorkennis hebt. Afhankelijk van de exacte route duurt het traject ongeveer een half jaar. De kosten voor het traject worden vergoed. Je wordt goed begeleid. Je ontvangt tijdens het traject een salaris. Minimale leeftijd is 23 jaar. Je krijgt de keuze keuze uit modules over funderingen, opgaand werk en dakwerk. Voor het afronden van het traject leg je een examen af. Wanneer je dit succesvol afrond kun je met je branchecertificaat aan de slag als timmerman of timmervrouw in de bouw of kies je om verder te leren. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Metselen
  Wil jij aan de slag als metselaar? In dit traject word je gekoppeld aan een leerwerkbedrijf en volg je je eigen route waarin je de basis leert van het metselaar. Er zijn verschillende leermiddelen en modules beschikbaar die afgestemd worden op jouw leerbehoefte. Wanneer je voorkennis hebt ziet het traject er voor jou anders uit dan wanneer je geen voorkennis hebt. Afhankelijk van de exacte route duurt het traject ongeveer een half jaar. De kosten voor het traject worden vergoed. Je leert het vak in de praktijk en je wordt goed begeleid. Je ontvangt tijdens het traject een salaris. Minimale leeftijd is 23 jaar. Voor het afronden van het traject leg je een examen af. Wanneer je dit succesvol afrond kun je met je branchecertificaat aan de slag als metselaar of kies je om verder te leren.  Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Food

 • Food Operator
  Kun jij niet stilzitten en wil je graag in de praktijk leren? Werk jij graag met je handen en met je hoofd? Dan is het beroep van Food Operator in Regio Foodvalley echt iets voor jou. Binnen 2 jaar leer je het vak van food operator. Geen saaie lopende band maar echte techniek. Je kunt de opleiding doen via BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) of via BOL (Beroeps Opleidende Leerweg). Na succesvolle afronding heb jij het MBO diploma niveau 3 op zak en kun je meteen aan het werk in de voedingsmiddelenindustrie. Hier ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole, de hygiëne en bewaak je het productieproces zodat alles vlekkeloos verloopt. Doorleren kan natuurlijk ook. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

IT

 • Microsoft Office Specialist
  Wil je aan jouw IT skills werken? In 3 maanden wordt je opgeleid tot gecertificeerde software ontwikkelaar tijdens de opleiding Microsoft Office . Zo heeft de Office365 voor jou geen geheimen meer. Na succesvolle afronding krijg je een erkend certificaat ( MCSD 70-483). Je wordt in contact gebracht door de opleider met de Microsoft-partners in heel Nederland. Zo heb je maximaal kans op een duurzame baan in de IT. Lees hier meer informatie.

​Onderwijs

Wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs in Regio Foodvalley?
Op dit moment zijn er veel kansen. Neem snel contact met ons op.
Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Onderwijsondersteuner
  Klopt jouw hart sneller van techniek en wil je jouw kennis delen met anderen? Als onderwijsondersteuner leer je op startend hbo-niveau hoe je onderwijs vormgeeft en uitvoert op het vmbo of mbo. In twee jaar wordt je opgeleid op tot zelfstandig onderwijsondersteuner niveau 5. Je kunt na deze opleiding aan de slag in het onderwijs maar ook in het bedrijfsleven zijn er kansen! Kijk voor meer informatie.

Techniek

Wil jij kennismaken met werken in de techniek? Of wil je een opleiding volgen richting Elektrotechniek, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde of Onderhoudsmonteur? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Techniek snuffelstage
  Een aantal keren per jaar organiseren wij een snuffelstage Techniek. Ben jij benieuwd of techniek bij jou past? Maak in de praktijk kennis met houtbewerken, lassen, elektrotechniek, metselen en profielen stellen. Belangrijk voor de veiligheid is het dat je de nederlandse taal redelijk beheerst. Klik hier als je graag kennis wilt maken.
   
 • BBL opleiding tot Allround verspaner niveau 1 t/m 4
  De allround verspaner heeft een uitvoerende, organisatorische en een vaktechnisch controlerende rol. Als Verspaner heef je vorm aan materialen. Ben je een allround verspaner, dan weet je ook alles op het gebied van machinaal verspanen. Je leert hoe om te gaan met de hiervoor bestemde machines. Voor het beroep van verspaner werk je zelfstandig en nauwkeurig. De inhoud van de opleidingen bestaat uit vakgerichte modules met daarin theorie en praktijk. De modulaire opbouw geeft flexibiliteit in de tijd aangepast aan de vaardigheden en competenties van de kandidaat. Elke module wordt met een schriftelijk deelexamen afgesloten, aan het einde van de opleiding volgt er nog een afsluitende proeve van bekwaamheid. 
  De opleiding Allround verspaner (niveau 3) wordt gepland in twee studiejaren, ervaring leert dat de opleiding een gemiddelde doorlooptijd van 1 jaar heeft. De exacte data van de lessen worden gepland in overleg met het leer-werkbedrijf en worden tijdig bekendgemaakt. De toelatingseisen zijn dat je tenminste 18 jaar bent en gemotiveerd. Je beheerst de Nederlandse taal goed en je bent bereid om te leren in de avonduren en in het weekend. Nieuwsgierig geworden? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • ​Leerling Zonnepanelen monteur
  Voor een uitzender zijn we voor een bedrijf in Terschuur op zoek naar een leerling Zonnepanelen monteur. Tijdens de opleiding krijg je de kneepjes van het vak aangeleerd door een ervaren collega en ontvang je direct salaris. De week voordat je aan de slag gaat, dien je eerst de benodigde certificaten en modules te halen. Dit doe je in je eigen tijd. Daarna heb je voldoende basiskennis om aan de slag te gaan. Naast je werk, blijf je ongeveer zes uur per week leren. Tijdens de opleidingsperiode komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: inleiding elektriciteit, zonnepaneel techniek, montage zonnepanelen, installatie en opleveren. De opleiding duurt ongeveer twee maanden, dit is afhankelijk van je eigen tempo. Voorwaarden: je hebt affiniteit met de techniek, beheers de Nederlandse taal, bent in het bezit van een rijbewijs, je bent fysiek in orde, je bent een aanpakker en gaat voor kwaliteit? Dan is deze leerwerkbaan echt iets voor jou. De opleiding is kosteloos en je stapt in een baan met een goed toekomstperspectief -> de groene energiesector wordt steeds groter.Je ontvangt een goed salaris met doorgroeimogelijkheden in de toekomst en je werkt lekker buiten. Dit werk geeft je vrijheid en zelfstandigheid en je werkt op regelmatige werktijden. Heb jij zin gekregen in deze veelzijdige en uitdagende functie? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Logistiek

Wil jij aan de slag in de logistiek met een BBL-traject?
Of wil je een opleiding volgen richting Logistiek Teamleider of Supervisor Logistiek?
Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Vervoer

 • Chauffeur personenvervoer
  Wil jij aan de slag als chauffeur? Kan je zelfstandig werken, beheers je de nederlandse taal en ben je gezond?
  Als chauffeur personenvervoer breng je iedere ochtend kinderen van het speciaal onderwijs naar school en in de middag weer naar huis. Voor deze leerwerkbaan krijg je een opleiding, een chauffeurspas én een baangarantie van 1 jaar of onbepaald. Kom jij in aanmerking? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Callcentermedewerker
  Als callcentermedewerker ben je het eerste aanspreekpunt bij een vervoersbedrijf. Je behandeld veel telefoontje, boekt ritten, verbind door naar collega's en verwerkt de informatie. Je leert dit allemaal tijdens je werk. Beheers je de nederlandse taal zeer goed en heb je computervaardigheden? Ben je flexibel in je werktijden en heb je zin dit werk je eigen te maken? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder. 
   
 • Buschauffeur
  Wil jij aan de slag als buschauffeur? Er is nog plaats in de opleidingsgroep tot leeftijd 40 jaar. Heb jij je rijbewijs B? Ben je klantvriendelijk en stressbestendig?  (voor de leeftijdsgroep tussen 40 en 60 jaar is nu geen plek). Tijdens het opleidingstraject leer je de theorie en praktijk. Met je gehaalde Rijbewijs D heb je gelijk garantie voor een baan. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Vrachtwagenchauffeur
  Wil jij het vak van een vrachtwagenchauffeur leren? Gemiddeld in 4 maanden leer jij de theorie en de praktijk. Belangrijk is het dat je de nederlandse taal beheerst en je Rijbewijs B hebt. Heb je het theorie- en het praktijkexamen succesvol afgelegd? Dan heb je jouw rijbewijs D op zak en een baangarantie. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Zorg

 • Verzorgende IG
  ​In Regio Foodvalley kun je op dit moment in aanmerking komen voor het traject verzorgende IG niveau 3. Met dit papier werk je in de verpleging, verzorging, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Het is een afwisselende baan waar veel vraag naar is. Heb jij minimaal een MBO 2 diploma en ben je 16 tot 24 uur per week beschikbaar? Dit traject duurt 2 jaar. De eerste 12 weken volg je 2 dagen les en werk je 3 dagen (met salaris), daarna ga je 1 dag in de week naar school en werk je 3 dagen. Na het succesvol afronden van dit traject heb je gegarandeerd een baan. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • ​Leerwerktraject Gastouder
  Hebben kinderen een speciaal plekje in jouw hart? En wil je hier graag iets mee doen? Misschien heb je ervaring met werken op een kinderdagverblijf en begin je nu graag iets voor jezelf. Of heb je zelf kinderen en werk je het liefst vanuit thuis. Als je graag zelfstandig werkt en jouw creativiteit en pedagogische vaardigheden wil inzetten, dan is een carrière als gastouder echt iets voor jou! Wil je meer informatie? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Leren en werken in Nederland

Woon jij nog niet zo lang in Nederland en wil jij graag werken?
Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

Trajecten voor statushouders

 • Elektrotechniek (voor statushouders)
  1 oktobert start dit traject op mbo 3 niveau, met baangarantie. Na een opleidingstraject van 15 maanden (theorie- en praktijkles, taalles en stage) krijg je je diploma bij succesvolle afronding en een baan in de infratechniekof de richting utaliliteit.
  Je legt kabels, leidingen en laadpalen aan en onderhoud openbare verlichting en verkeersregelinstallaties.
  Voorwaarden voor deelname:
  ​- Niveau Nederlands B1 of hoger
  - Werkervaring of vooropleiding in de elektrotechniek
  - Fysiek in staat om zwaar werk te doen buiten
  - Vanaf 1 oktober fulltime beschikbaar
  - In het bezit van een Nederlands rijbewijs B
  - Je woont in regio: Amsterdam, Rotterdam, Drechtsteden, Eindhoven, Geleen,  Apeldoorn, Arnhem of Enschede 

     De lessen volg je de eerste 6 maanden in Ermelo en Zwolle daarna werk je in eigen woonomgeving. Met toestemming van de gemeente om de eerste
     10 maanden van het traject te doorlopen met behoud van uitkering. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Food Operator (voor statushouders)
  Kun jij niet stilzitten en wil je graag in de praktijk leren? Werk jij graag met je handen en met je hoofd? Dan is het beroep van Food Operator in Regio Foodvalley echt iets voor jou. Binnen 2 jaar leer je het vak van food operator. Geen saaie lopende band maar echte techniek. Je kunt de opleiding doen via een BBL-traject of via een BBL-traject. Na succesvolle afronding heb jij het MBO diploma niveau 3 op zak en kun je meteen aan het werk in de voedingsmiddelenindustrie. Hier ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole, de hygiëne en bewaak je het productieproces zodat alles vlekkeloos verloopt. Doorleren kan natuurlijk ook. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • VCA (voor statushouders)
  Werkgevers en opdrachtgevers willen dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. De werkgevers eisen vaak dat een kandidaat een VCA certificaat in het bezit heeft. Met deze speciale training voor statushouders trainen we de statushouders de basisprincipes van veilig werken in Nederland te beheersen. Het VCA certificaat is voor mensen die aan het werk willen waarbij de veiligheid van belang is. Denk hierbij aan de Bouw, techniek of groen. Deze training wordt gegeven door ervaringsdeskundigen die de taal spreken en de cultuur begrijpen. De VCA training wordt gegeven in het Nederlands, Tigrinya of Arabisch. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Leerwerktraject Gastouder (voor statushouders)
  Hebben kinderen een speciaal plekje in jouw hart? En wil je hier graag iets mee doen? Misschien heb je ervaring met werken op een kinderdagverblijf en begin je nu graag iets voor jezelf. Of heb je zelf kinderen en werk je het liefst vanuit thuis. Als je graag zelfstandig werkt en jouw creativiteit en pedagogische vaardigheden wil inzetten, dan is een carrière als gastouder echt iets voor jou! Wil je meer informatie? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Leerwerktraject Zorg (voor statushouders)
  ​Zorg je graag voor anderen? Ga je makkelijk om met mensen en wil je ze graag begrijpen? Dan is leren werken in de zorg misschien iets voor jou! Als helpende zorg en welzijn is het belangrijk dat je positief bent en dat je goed kunt samenwerken, plannen en organiseren. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk: je doet wat er moet gebeuren en zorgt ervoor dat het leven van mensen aangenamer wordt. Op niveau 1, 2 en 3 bieden we verschillende trajecten aanbieden in de zorg.
  Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.
   
 • Buschauffeurtraject (voor statushouders)
  Spreek jij nog niet goed de nederlandse taal maar wil jij graag leren voor buschauffeur? Er is nog plaats in de opleidingsgroep tot leeftijd 40 jaar. Je krijgt extra taalondersteuning tijdens je stage van 7 maanden (28 uur per week) bij een vervoersmaatschappij. Heb jij je rijbewijs B? Ben je klantvriendelijk en stressbestendig?  (voor de leeftijdsgroep tussen 40 en 60 jaar is nu geen plek). Tijdens het opleidingstraject leer je de theorie en praktijk. Met je gehaalde Rijbewijs D heb je gelijk garantie voor een baan. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Opleiding Assistent horeca, voeding en voedingsindustrie niveau 1 (voor statushouders)
  Werk je graag met eten en hou je alles netjes en schoon? Ben je vriendelijk en klantgericht? Kies dan deze opleiding en maak mensen blij en tevreden! Je moet het niet erg vinden om te werken als andere mensen vrij zijn. Bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend. Je kunt goed samenwerken. Ook als het druk is hou je je hoofd koel. Voor toelating tot de opleiding is taalniveau A2 vereist. Indien het niveau lager is (minimaal A1) kun je mogelijk (in overleg) starten met een extra taaltraject naast de mbo-opleiding. In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) werk je 4 dagen per week, en ga je 1 dag per week naar school. Interesse? Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Hovenier (voor statushouders)
  Wil jij buiten aan de slag als hovenier? In 7 maanden kan je opgeleid worden op mbo 4 niveau. Met je diploma op zak kan je direct vakbekwaam aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Toelatingseisen: niveau 4 of hoger. Bedoelt voor carriereswitchers en statushouders. Stuur een mail of vul het contactformulier in. We helpen je graag kosteloos verder.

 • Kijk voor meer leerwerkbanen -> werk.nl
   

  foodvalley@lerenenwerken.nl 

  OF VUL HET CONTACTFORMULIER IN