> Scholingsvouchers bieden mooie kansen

Scholingsvouchers bieden mooie kansen

Waed en Abdullah komen uit Syrië en wonen bijna 8 jaar in Ede. Het echtpaar heeft een taxi-auto en tijdens de coronatijd daalde de omzet fors. Gelukkig kregen zij steun door de Tozo-regeling. Voor meer zekerheid in de toekomst wilden zij zich graag verder ontwikkelen. Via de gemeente kwamen zij terecht bij het Leerwerkloket Regio Foodvalley. Zij volgen nu allebei de opleiding tot rijcoach bij De Verkeersacademie. Een mooi voorbeeld van hoe scholingsvouchers en het Leerwerkloket bijdragen aan toekomstperspectief.

Ambities

Waed vertelt: ‘’Deze opleiding is best veel leerwerk. Ook zijn de eisen voor het examen net verhoogd dus dat is een hele uitdaging. Maar we zijn heel dankbaar voor deze kans en zijn hard aan het studeren. Als we alle examens hebben gehaald werken we eerst twee jaar bij een rijschool via De Verkeersacademie. Het zou heel mooi zijn als we daarna zelf een rijschool kunnen starten. Dat kan ik mooi combineren met het lesgeven wat ik wil blijven doen.’’ Waed geeft les bij Pantarijn in Rhenen en Abdullah combineert zijn opleiding met zijn baan als taxichauffeur.

Kies je Kans

Michel Blankenstein, adviseur van het Leerwerkloket, organiseerde de financiering van de opleiding.
Een deel wordt betaald vanuit het Regionale Mobiliteitsteam Foodvalley (RMT) en een deel door de scholingsvoucher van het Leerwerkloket. ‘‘Mooi dat we op deze manier mensen kunnen helpen en perspectief kunnen bieden. Als je interesse hebt in een beroep waar veel werk in is, is er nu veel mogelijk. Soms weten mensen dat ze iets anders zouden willen doen in hun werk of opleiding, alleen niet wat hun kansen zijn. We helpen graag met een loopbaangesprek of een scholingsvoucher. Als overheid bieden we mensen dit kosteloos. Dat is toch een mooie kans!’’. Benieuwd naar jouw kansen? Kom naar het Leerwerkloket. Spreekuren: op maandagmidddag op het werkplein in Ede en op iedere 3e maandagochtend van de maand op het Werkpunt in Wageningen. Of bezoek ons in de bus. Kijk op www.kiesjekans.nl waar de Kies je Kans bus staat.

Waed en Abdullah werden, als 100e scholingsvoucher-aanvrager in het zonnetje gezet. Eric van De Verkeersacademie overhandigt de bloemen aan zijn studenten namens het Leerwerkloket.

Leerwerkloket:  Leerwerkloket regio Foodvalley