> Tien zij-instromers gestart met opleiding bloembinden

Tien zij-instromers gestart met opleiding bloembinden

Op vrijdag 23 april vond de aftrap plaats van de basisopleiding bloembinden bij Plantion in Ede. Zij-instromers leren in 8 weken de basisvaardigheden voor het maken van een boeket, de namen van de verschillende bloemen, hoe je klanten in een bloemenwinkel helpt en hoe je een boeket mooi inpakt. De opleiding wordt georganiseerd door het Leerwerkloket Regio Foodvalley in samenwerking met Floral Academy en het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. De kandidaten krijgen zo nieuw perspectief op werk.

De opleiding wordt gefinancierd via scholingsvouchers. Een scholingsbudget mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Dit biedt werkzoekenden de kans om zich te laten omscholen naar een kansrijke sector. De tien kandidaten, met uiteenlopende achtergronden, zijn heel blij met deze kans. Debby Heltzel, projectleider Leerwerkloket Regio Foodvalley vertelt: ‘’De jongste kandidaat is 20 jaar en de oudste 59 jaar en allemaal zijn zee zeer gemotiveerd om met bloemen te leren werken. Daarna helpen we ze bij het zoeken van een baan. Denk aan een tuincentrum, een bloemenveilig of in een bloemenwinkel als ondersteuning. We hebben in 3 weken tijd al aan 68 kandidaten scholingsvouchers toegekend. Het is vaak net het duwtje wat mensen nodig hebben om in actie te kunnen komen.’’

>> Leerwerkloket Regio Foodvalley
Het Leerwerkloket Regio Foodvalley stimuleert de combinatie van leren en werken door kosteloos advies te geven. De inzet van een leven lang ontwikkelen is in deze tijd van groot belang ook voor arbeidsmarktregio Foodvalley. Het Leerwerkloket is er voor iedereen: voor werknemers, werkzoekenden en scholieren.​ Zij geven advies over scholing, leerbanen, solliciteren en scholingsprojecten. Zij werken nauw samen met het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley.

Fotobijschrift: Kandidaten maken kennis met het vak bloembinden.

 

Leerwerkloket:  Leerwerkloket regio Foodvalley