> 7,3 miljoen voor samenwerking bedrijfsleven en mbo-scholen

7,3 miljoen voor samenwerking bedrijfsleven en mbo-scholen

mensen die puzzelstukjes vasthouden als symbool voor samenwerking

Zeven samenwerkingsverbanden van mbo-scholen, bedrijven en regionale overheden krijgen in totaal €7,3 miljoen. Het geld komt vanuit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) en moet de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt verbeteren. 

Watersector en paardensport onder toekenningen

De samenwerkingsverbanden zijn gericht op energietransitie, circulaire economie, techniek en sport.

Eén van de toegekende aanvragen gaat bijvoorbeeld naar het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Water van het Friesland College Noord. Dit samenwerkingsverband vormt een sterke verbinding tussen onderwijs en bedrijven in de landelijke watersector. 

Ook het CITAVERDE College Zuidoost heeft voor de samenwerking met het Hippisch College Limburg een toekenning voor hun RIF-project gekregen. In deze samenwerking wordt gewerkt aan een verbeterde aansluiting tussen het hippisch (v)mbo onderwijs en het bedrijfsleven.

De andere samenwerkingsverbanden die geld hebben gekregen van het RIF zijn: Urban Sports Trainer van het ROC Amsterdam, De Circulaire Regionale Economie van ROC Flevoland, Samen Smart Bouwen aan Nederland van het Graafschap College, Wendbaar Vakmanschap in Barneveld door het Hoornbeeck College en de MBO Chill Academy van het Vista College. 

Een overzicht met beschrijvingen van alle samenwerkingsverbanden vind je hier

Regionaal Investeringsfonds mbo

Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden. Dankzij het RIF zijn er in de afgelopen vijf jaar 141 regionale samenwerkingsverbanden tot stand gekomen. Zij hebben vanuit het fonds in totaal ruim 137 miljoen euro ontvangen. Het bedrijfsleven, onderwijs en andere overheden hebben daarnaast 275 miljoen euro geïnvesteerd.

Nieuwe aanvraagronde

Samenwerkingsverbanden van scholen en bedrijven hebben volgend jaar weer een mogelijkheid om plannen in te dienen voor het RIF. De eerstvolgende aanvraagperiode is in januari 2020.

Categorieën: 
Mbo