> Pilot Praktijkleren

Pilot Praktijkleren

Praktijkleren voor werkzoekende en werknemer

 

 

 

 

 

 

 

Leren zonder examen

Je werkt graag met je handen en hebt geen diploma of startkwalificatie? Wil jij laten zien wat je kunt? Ben jij werkzoekende of heb je al een baan én wil je een stap verder? Doe mee met Praktijkleren en ontwikkel jezelf op de werkvloer!

Hoe werkt het? 

  • Wat zijn jouw competenties en interesses? 
  • Je begint met een startgesprek bij het Leerwerkloket;
  • Je krijgt een werkplek bij een erkend leerbedrijf dat bij je past of je hebt al een werkplek bij een erkend leerbedrijf; 
  • Samen met jou en je werkgever bespreken we welke werkzaamheden bij je passen;
  • Tijdens je werk voer je deze werkzaamheden uit;
  • Je laat zien wat je kunt zonder lessen of examen; 
  • Je wordt begeleid door de werkgever en mogelijk door een stagebegeleider van het MBO;
  • Vindt de werkgever dat jij de afgesproken werkzaamheden goed hebt uitgevoerd? 

Dan ben je geslaagd en krijg jij de praktijkverklaring. 

Wat heb je aan een praktijkverklaring? 

Voor een werkgever is het een erkend bewijs van wat jij goed kunt; De praktijkverklaring is een mooie opstap om te groeien; in het bedrijf waar je werkt, naar een andere werkgever of voor het volgen van een opleiding. 

Enthousiast geworden?

Meld je direct aan bij het Leerwerkloket Regio Foodvalley.
We helpen je graag. Stuur een mail naar foodvalley@leerwerkloket.nl of vul het contactformulier in.

Vul het contactformulier in

Praktijkleren voor werkgever

Ben je maatschappelijk betrokken en een erkend leerbedrijf, of wil je dat graag worden? Praktisch personeel nodig of investeren in het opleiden van je team?
Doe mee met Praktijkleren! Bied werkzoekenden en eigen medewerkers de kans op een praktijkverklaring. 

Nieuwe kansen en nieuwe medewerkers

Praktijkleren biedt kansen en neemt drempels weg. Mensen die graag met hun handen werken maar geen startkwalificatie hebben kunnen bij jou aan de slag. Met een startkwalificatie staan werkzoekenden en werknemers sterk. Voor sommigen is het (nog) niet haalbaar om een startkwalificatie te halen. Een praktijkverklaring kan ze een stap verder helpen. Bied jij deze groep perspectief op duurzaam werk? 

Doel

De pilot Praktijkleren In opdracht van de ministeries van OCW en SZW start binnen de arbeidsmarkt Regio Foodvalley de pilot Praktijkleren in de sectoren Groen, Logistiek & Facilitair. Het doel van de pilot is om te onderzoeken of praktijkleren met praktijkverklaring een manier kan zijn om het perspectief op duurzaam werk voor werkenden en werkzoekenden te vergroten. 

De Pilot Praktijkleren met de MBO-praktijkverklaring wordt in arbeidsmarktregio Foodvalley georganiseerd door: Aeres, ROC A12/Dulon College, Rosa Novum, Leger des Heils, Restore, ’s Heeren Loo, Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley, Leerwerkloket Regio Foodvalley, UWV, Werkkracht, gemeenten uit de arbeidsmarkt Regio Foodvalley, de Programmaraad en SBB. De pilot richt zich op de sectoren Groen, Facilitair en Logistiek.